VIDEO: Četvrti sindikalni forum

Print Friendly, PDF & Email

Centar za razvoj sindikalizma i Fondacija Fridrih Ebert (FES), u sredu 20. aprila 2016.godine, održali su Četvrti sindikalni forum na temu „Budućnost sindikalnog pokreta u Evropi“.


Četvrti sindikalni forum otvorio je Bojan Lađevac iz FES-a. Potom je predavanje o budućnosti sindikalnog pokreta u Evropi odražao profesor emeritus sa Londonske škole za ekonomiju Ričard Hajman (Richard Hyman). Profesor Hajman je naglasak stavio na aktualno stanje sindikalnog pokreta u Evropi i na inovativne odgovore sindikata na teška vremena u kojima se radnici i sindikati Evrope danas nalaze. Po završetku predavanja otvorena je debata na kojoj su prisutni mogli da postavljaju pitanja cenjenom gostu i da na ista dobiju i odgovore.

U drugom delu Četvrtog sindikalnog foruma održana je panel diskusija na temu:“Strateške dileme sindikata u Srbiji”. Panel je otvorio Srećko Mihailović iz Centra za razvoj sindikalizma, a zatim su uvodnu reč imali: Duško Vuković, potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, Zoran Stojiljković,  potpredsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ i Srećko Mihailović koordinator Centra za razvoj sidnikalizma. Nakon toga otvorena je debata na kojoj su svi prisutni mogli da diskutuju i postavljaju pitanja.

U svrhu predstavljanja rada Centra za razvoj sindikalizma i Fondacija Fridrih Ebert i omogućavanja uvida u rad Četvrtog sindikalnog foruma, ovde je postavljen video snimak predavanja profesora Rilarda Hajmana sa sinhronizovanim prevodom na srpski jezik, kao i video snimak panela na temu “Strateške dileme sindikata u Srbiji”.

Pogledajte…

 

PRVI DEO

 

DRUGI DEO

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0