Treći sindikalni forum, video i foto

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Centar za razvoj sindikalzma.


BEOGRAD- Centar za razvoj sindikalizma i Fondacija Fridrih Ebert održali su u sredu, 18. novembra 2015. godine Treći sindikalni forum na temu: „Sindikati spram sve šire prekarizacije rada i radničkog života (Rad sve nesigurniji a život sve neizvesniji)“.

IMG_8372Uvodna izlaganja na forumu imali su: dr Zoran Stojiljković, dr Miroslav Ružica i Srećko Mihailović.

Mihajlović je najavio i novu publikaciju istraživanja o prekarnosti na 300 strana, koje će se pojaviti polovinom decembra i na kojoj je radilo 10 saradnika – istraživača.

Na Forumu je bilo veoma interesantno čuti i dva gosta iz Saveza slobodnih sindikata Slovenije (Zvez svobodnih sindikatov Slovenije), Gorana Lukiča i Borisa Perša, koji su učesnike skupa informisali o temama sa kojima se slovenački sindikati bave, a posebno je bilo interesantno čuti kakvo je stanje sveta rada u njihovoj državi, koja je prva od zemalja bivše zajedničke države koja je pristupila članstvu EU.

Iz video sadržaja koji objavljujemo, posebno je bilo zanimljivo slušati izlaganje sociologa Srećka Mihajlovića o poslednjem istraživanju Centra za razvoj sindikalizma o „Prekarizaciji rada “, kao i izlaganje dr Miroslava Ružice o prekarizaciji i prekarijatu u Evropi.

Treći sindikalni forum je i ovoga puta pobudio veliku pažnju gotovo svih srpskih sindikata,od UGS“Nezavisnosti“, Saveza samostalnih sindikata Srbije, Konfederacije slobodnih sindikata, Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, Industrijskog sindikata Srbije, Ujedinjenih sindikata Srbije, ali i predstavnika iz redova NVO, poput Levog samita Srbije.

Učesnici su imali prilike da debatuju, razgovaraju i analiziraju stanje u kojem se danas nalazimo kada je u pitanju svet rada i sindikata kao njihovih zakonskih predstavnika.

U cilju predstavljanja veoma važnih sindikalnih i radničkih tema, Centar za razvoj sindikalizma i Fondacija Fridrih Ebert vas pozivaju da pogledate deo video priloga sa Trećeg sindikalnog foruma.

Na kraju video priloga su i fotografije sa ovog skupa.


 

VIDEO PRILOZI SA TREĆEG SINDIKALNOG FORUMA

 

 


 

Treći sindikalni forum

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0