Desetogodišnjica postojanja ISS

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Industrijski sindikat Srbije, 20.09.2018.

Autor: ISS.-


Desetogodišnjica rada i postojanja Industrijskog sindikata Srbije (ISS) obeležena na IV sednici Predsedništva ISS. Potpisani novi i produženi stari Kolektivni ugovori u povereništvima ISS. ISS formira Štrajkački Fond.

Učesnici IV sednice predsedništva ISS obeležili su deset godina rada i postojanja ISS. Tačno pre deset godina, na Kongresu GSM „Nezavisnost“ doneta je odluka da se pristupi registraciji ISS.

To zaduženje je dato Predsedništvu a 04.11.2008. godine je dobijena registracija ISS od nadležnog ministarstva.

Na samom Predsedništvu je dogovoreno da se jubilej obeleži na sednici Glavnog odbora ISS koja se planir za mesec oktobar.

U okviru izveštaja o radu ISS u proteklom periodu predsednik ISS Dragan Matić je istakao uspešne kolektivne pregovore u Livnici „Termovent“ Bačka Topola, Specijalnoj luci“ Pančevo, Rudniku „GROT“ Vranje. Od izuzetnog značaja za ISS su potpisani Kolektivni ugovori u Prvom partizanu Užice i RTB – Bor. Ove aktivnosti se nastavljaju u preduzećima gde iSS ima reprezentativnost ali nemaju i K.U.

Predsedništvo ISS je donelo odluku da se pristupi formiranju Štrajkačkog Fonda ISS a Predlog – nacrt će biti prezentovan na sednici Glavnog odbora ISS.

Ključ naših uspeha u narednih deset godina su naši novi članovi sindikata i zato moramo organizovanije i snažnije raditi na našem jačanju, zaključeno je od članova Predsedništva ISS.

 

 

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0