Sloga: BIA sprovodi inkviziciju 21. veka

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: danas.rs, 14.10.2018-

Autor: danas -online.-


Udruženi sindikati “Sloga” izrazili su zabrinutost zbog nedavne procene Bezbednosno-informativna agencije da je prikriveno delovanje spoljnog faktora i njegov uticaj na pojedine opozicione političare, medije i sindikate.

Udurženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da su zabrinuti što je takvu procenu javno izneo predstavnik BIA na nedavno održanoj konferenciji „Ka bezbednoj Srbiji“ i time Srbiju vratio u vreme “inkvizicije i lova na veštice”, a aktuelnu vlast u Srbiji imenovao za političke inkvizitore 21 veka, ali ne i zastrašeni takvom retorikom.

„Ovakvo javno etiketiranje organizacija je sklono samo autokratski, diktatorskim i nedemokratskim režimima u kojima se zarad opstanka na vlasti po svaku cenu izmišljaju i targetiraju unutrašnji neprijatelji, odnosno svi oni koji ne misle i razmišljaju kao vlast“, dodaje se u saopštenju.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” navode da ovo vide kao očajnički pokušaj vlasti da zastrašivanjem sakrije činjenicu da u Srbiji više od 60 odsto zaposlenih radi za minimalac, gde sat rada vredi koliko i litar mleka, a ceo dan „rintanja“ za kilogram kvalitetnijeg mesa.

„Podsećamo i ističemo da su sindikati organizacije koje su po svojoj prirodi protivnici svake vlasti, jer oni u ime radnika uvek traže više i da su politički okrenuti i orijentisani ka vrednostima socijanog humanizma, distribuciji pravde i najvećem stepenu poštovanja ljudskih, građanskih, radnih, rodnih i socijalnih prava“, dodaje se u saopštenju.

Kako „Sloga“ ističe, u Srbiji, gde se zakoni doneti u interesu građana ne poštuju, gde institucije poput inspekcije rada ne rade svoj posao jer dobijaju poklone, gde je informisanje građana pretvoreno u propagandu vladajućeg režima, za Udružene sindikate Srbije “Sloga” je impertativ da stanu uz opozicione političare i one organizacije koji se zalažu za sve ono što danas ova vlast besomučno već šest godina gazi i obezvređuje.

 

.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0