Sloga: Nezakoniti otkazi sindikalcima

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Danas.rs, 24.08.2018.

Autor: FoNet.-


Sindikat industrijskih radnika „Sloga“ (SIRS) osudio je danas postupak v.d. direktora rudnika Resavica Marka Vukovića zbog otkaza dvojici aktivista „Sindikata rudara“ u tom javnom preduzeću.

Ocenjujući da je otkaz njihovoj dvojici kolega uručen „na potpuno nezakonit način“, Sindikat u saopštenju poziva nadležne organe, inspekciju rada, „a posebno ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića“ da odmah reaguju i vrate na posao Dragana Radojkovića i Svetislava Stojkovića „koji su dobili nezakonite otkaze zbog sindikalnog rada“.

Sindikat ocenjuje kako je „suludo i iracionalno“ u mesecu kada su rudari Resavice proslavljali svoj dan i kada su im državni funkcioneri i ministar obećavali bolje uslovi rada i veće zarade, da im „v.d. direktora javnog preduzeća, dakle, ‘državnog dobra’, nezakonito uruči otkaze zbog sindikalnog rada“.

U saopštenju SIRS ističe kako je u obrazloženju otkaza navedeno da je „sindikat obaveštavao radnike o štetnim kompenzacijama, kupovini skupih automobila i nabavci nepotrebnih mašina“.

„Žalosno je i krajnje otužno da predstavnici vlasti dopuštaju ovakve ispade svojih bahatih predstavnika, jer svaki put kada se desi ovakav slučaj ostaje gorak ukus – čemu da se nadaju radnici u privatnim predzećima i stranim kompanijama koje posluju u Srbiji kada se ovako ponašaju oni koji u ime države i za račun opšteg dobra obavljaju javne funkcije“, naglašava u saopštenju Sindikat industrijskih radnika “Sloga”.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0