SSSS od vlasti zahteva isti tretman za sve radnike

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: N1, 28.08.2018.-

Autor: Beta.-


Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) ocenio je da je nedopustivo da se samo radnicima sa beneficiranim radnim stažom ukinu kazneni poeni za prevremeno penzionisanje i zahteva od vlasti isti tretman za sve zaposlene u Srbiji.

Taj sindikat je u saopštenju naveo da nema ništa protiv da se „penali“ za prevremeno penzionisanje ukinu za vatrogasce, policiju, vojsku, rudare i druge radnike sa benificiranim stažom, ali da insistira da izmene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju važe za sve radnike.

Sindikat se oglasio povodom najave ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića da će do kraja godine svima koji su tokom radnog veka imali beneficiran radni staž biti ukinuti kazneni poeni za penzije.

„Iako još nismo zvanično dobili takav predlog od Ministarstva rada sigurno nećemo podržati te izmene i borićemo se protiv bilo kakve diskriminacije radnika u Srbiji“, istakao je SSSS i podsetio da je pre više od godinu dana uputio zvaničnu inicijativu za izmenu Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju kojom bi bilo ukinuto umanjenje penzija u slučaju prevremenog penzionisanja.

Tada je, kako se navodi u saopštenju sindikata, tu inicijativu podržao i ministar rada koji je rekao da očekuje da kazneni poeni za one koji odu u penziju pre 65. godine budu ukinuti već ove godine.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0