SSSS: Rudari moraju da imaju veće plate i bezbedne uslove

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: N1, 06.08.2018.-

Autor: beta.-


Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović je, čestitajući rudarima praznik, Dan rudara, poručio da oni moraju da imaju sigurne uslove rada i adekvatne plate.

„Poštujući vaš težak i visokorizičan posao i vaše ogromno zalaganje za postizanje dobrih rezultata u interesu ukupnog razvoja privrede Srbije, dužnost svih nas je da vam se obezbede sigurni uslovi rada i adekvatna nagrada za težak posao, a vi budete bezbedni na svojim radnim mestima“, navodi se u čestitki Orbovića.

Podsetio je da su se 6. avgusta 1903. godine rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za svoja prava, za bolji položaj i skraćenje radnog vremena.

„Sećajući se svih dosadašnjih napora, rudarskih zahteva i štrajkova i verujući u budućnost rudarstva, SSSS i dalje će se zalagati za poboljšanje uslova rada, povećanje sigurnosti na radu, materijalnog i socijalnog položaja rudara i njihovih porodica, za veća ulaganja u ovaj sektor usmerena ne samo na ekonomsku isplativost već i ekološku održivost i dostojanstvo rudarske profesije“, istakao je Orbović.

Na centralnoj svečanosti povodom Dana rudara Srbije koja se održava u Boru i Brestovačkoj Banji, SSSS u saradnji sa Samostalnim sindikatom metalaca Srbije i Samostalnim sindikatom radnika energetike Srbije najbolje rudare i radnike u oblasti energetike nagradiće satovima.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0