„Država hoće da posvađa policiju i narod“

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: vesti-online.com, 13.06.2018.-

.


Reprezentativni Policijski sindikat Srbije osuđuje svaki napad na pripadnike MUP Srbije, ali traži i od vrha MUP-a da svaki napad tretira isto, a ne da se neki napadi na policajce osuđuju i istražuju, a neki ne.

– Povodom napada na kolegu u Lazarevcu, mi osuđujemo svaku vrstu ataka na policajce ma od koga oni dolazili. Zabrinjavajuce je da se država selektivno odnosi prema tim napadima. Kada smo osudili prebijanje Žandarma u Novom Sadu, država je ćutala, kada smo osudili napad na policiju na stadionu Partizana i sramotno isterivanje policajaca sa tribine, država je ćutala, čak nam nisu odgovorili ko su vinovnici i organizatori tog napada. Kada su pre nekoliko dana napadnuti i povređeni policajci u međusobnom obračunu sa navijačkim grupama na naplatnoj rampi u Nišu, nije bilo reakcije države, a kamoli upoznata javnost sa tim incidentima. Sada naprasno, ceo vrh države se odjednom brine o policajcima, što pozdravljamo, ali smatramo da je to korišćenje policajaca u propagandno-politicke svrhe, koja ima za cilj posvađati policiju i narod – rekao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Kako je istakao, krajnje je licemerje kad to izgovori predsednik skupštine Maja Gojković, koja je samo pre nekoliko dana izjavila da policiji ne treba poseban kolektivni ugovor i da se prema tome skinu plate policiji na 30.000 hiljada dinara.

– Otkud se odjednom od strane najviših državnih funkcionera rodila takva ljubav prema policiji? Policijski sindikat Srbije apeluje na sve pripadnike policije da svoje poslove obavljaju u skladu sa zakonom i na naše građane da ne napadaju policajce. Naš posao je izuzetno težak i rizičan, a sve što pogađa građane ne mimoilazi ni nas. Želimo da briga države o policajcima bude stvarna i stalna, kad god su žrtve napada, a ne da se selektivno štite policajci – zaključuje Mijailović.

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0