Protest vojnih penzionera 12. juna

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: danas.rs, 07.06.2018.-

.


Vojni sindikat Srbije saopštio je da pruža podršku Udruženju sindikata penzionisanih vojnih lica i poziva sve koji žele pravnu državu da prisustvom podrže protest pod nazivom „Nećemo zareze, stavimo tačku na pljačku penzionera“ najavljen za 12. jun u 18.00 časova na trgu Nikole Pašića.

U saopštenju se navodi da svi kako bivši tako i sadašnji radnici jesu u obavezi da od bruto zarade odvoje sredstva koja se uplaćuju u penzioni fond da bi nakon ispunjenih zakonom propisanih uslova ostvarili pravo na penziju. Baš taj novac nije vlasništvo države već onih koji su ga uplatili.

Objašnjenja u maniru da je penzioni fond opljačkan, više su nego neozbiljna. Opšte poznato je da se u slučaju krađe, pogotovo ako je kako se tvrdi lopov poznat, podnosi prijava i vrši procesuiranje optuženog. Srbija je na žalost jedina zemlja u svetu koja ima virtualne lopove i u kojoj sudstvo ne procesuira masovne pljačke, navodi se u saopštenju.

Vojni sindikat poziva sve pripadnike Vojske Srbije da aktivno podrže ovaj protest jer postoji mogućnost da se sutra i oni nađu na mestu starijih kolega koji se danas bore za, kako se navodi, svoje pošteno zarađeno parče hleba, od koga im pojedinci na vlasti uporno otkidaju delove, bez namere da se ikada vrate u zakonski okvir i nadoknade štetu koju su načinili prema onima koji su u najmanju ruku zaslužni što još imamo zemlju u kojoj živimo.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0