Policijski sindikat: Razloga za slavlje nema

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: N1, 25.05.2018.

Autor: Adam Santovac.-


Povodom predstojeće proslave Dana policije u centru Beograda, Policijski sindikat Srbije je upitao: šta se to slavi i koji su razlozi slavlja? U sindikatu tvrde da razlozi za slavlje ne postoje i da je reč o pukom marketingu koji je dobar za najmlađe naraštaje i građane da vide paradu i trošenje novca Ministarstva unutrašnjih poslova na paradu.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je naveo da zaposleni u policiji ne znaju na koje iznose su osigurani i da MUP već šest meseci ne odgovara na rešenje Poverenika za informacije od javnog značaja kojim se zahteva da te podatke ministarstvo dostavi sindikatu.

„Po našim informacijama ti su iznosi totalno ponižavajući i uvredljivi. Oko 400 hiljada dinara košta život jednog policajca“ rekao je Mijailović na konferenciji za novinare Policijskog sindikata Srbije.

U sindikatu su upitali i da li treba da slave smanjenje zarada koje su u ovom trenutku na nivou od pre šest godina i „da li slave smanjenje dnevnica koje su 150 dinara“.

Mijailović je rekao i da ne postoji nijedan okončan sudski proces ili postupak gde su vinovnici tj. ljudi koji su vršili napad na policijske službenike pravosnažno osuđeni makar i minimalnom zatvorskom kaznom.

„U 90 odsto slučajeva se ide na vansudsko poravnanje i priznanje krivice“ podsetio je Veljko Mijailović.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0