Otkazi nakon štrajka u smederevskom Kajzenu

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: masina.rs, 12.05.2018.-

Autor: mašina.-


Prema saznanjima Mašine sedam radnica i radnika je danas otpušteno iz smederevskog Kajzena.

Kako saznajemo od izvora koji je želeo da ostane anoniman, uprava fabrike Kajzen je otpustila sedam radnika i radnica nakon što su oni juče zajedno sa trista koleginica i kolega stupile u štrajk.

Ovo otpuštanje se dogodilo nakon što je menadžment naredio radnicama u štrajku da se danas pojave na poslu, uz napomenu da će im isplatiti naknade za prekovremeni rad.

Prema izjavi našeg izvora poslodavac je izmirio dugovanja prema zaposlenima, ali je od sedmoro zaposlenih zatražio da potpišu saglasnost o raskidu ugovora o radu s obrazloženjem da su iznosili poverljive informacije iz fabrike u javnost čime su narušili ugled kompanije. Onima koji su odbili potpisivanje sporazumnog raskida ugovora rečeno je da razduže opremu i da napuste fabriku, te da će protiv njih biti podignuta tužba.

Štrajk, kako saznajemo, je obustavljen.

Tri stotina radnica i radnika Kajzena u Smederevu su stupile u štrajk u petak zbog neisplaćenih nadoknada za prekovremeni rad. Kako smo mogli da saznamo, oni su radili od 10 do 12 sati za minimalac, često i subotom, i uz zabranu sindikalnog organizovanja.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0