Sindikat Sloga: Kome će biti prodat plac gde se nalazila fabrika IMT

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Novi magazin, 11.04.2018.

Autor: Beta.-


Sindikat Srbije „Sloga“ upitao je danas Vladu Srbije „kome će tajkunu i po kojoj ceni“ biti prodato zemljište od 32 hektara na Novom Beogradu ili devet hektara na ekskluzivnom mestu u Dobanovcima, gde su bili pogoni Industrije mašina i traktora (IMT).

„Imamo pravo da kao sindikat sumnjamo da je ovo dobro osmišljeni strateški plan otimanja državnog zemljišta na ekskluzivnim lokacijama, gde će ubrzo umesto nekadašnjeg ponosa srpske i jugoslovenske industrije niknuti ekskluzivni stanovi, hoteli i šoping molovi“, naveo je taj sindikat u saopštenju.

Zatraženo je da Vlada Srbije obelodani „celokupni“ ugovor o prodaji IMT-a indijskoj kompaniji Tafe.

„Interesuje nas šta je sve prodato i kome u detalj, i da se izjasne kako će i na koji način biti iskorišćena lokacija na kojoj se nalaze fabrička postrojenja IMT-a“, navodi se u saopštenju „Sloge“.

Ističe se da su sumnje porasle „nakon tvrdnje ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da je Tafe planirao zapošljavanje 800 radnika u Srbiji, što je demantova novi vlasnik“.

Sidnikat „Sloga“ smatra da je Vlada nije sposobna da se uhvati u koštac sa obnovom srpske industrije i da joj je lakše da „sve proda, a potom netransparento krčmi preostalu imovinu gradana Srbije“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0