ORBOVIĆ: Sindikat NEĆE STATI

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Vranjske, 12.04.2018.

.


Povod mog dolaska nije samo prvomajski protest, već da vidimo koliko su zaposleni zadovoljni svojim položajem i sa kojim se problemima susreću, najavio je u Vranju Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije.

On je ocenio da su ovde veoma niske zarade i loš standard života, „što uzrokuje odlazak mladih van zemlje“, i upozorio «da su problem i kršenja drugih radničkih prava».

– Insistiramo da se onima koji ostaju na poslu van radnog vremena mora da plati prekovremeni rad, što se uglavnom ne čini, a želimo da vodimo da li je povećanje zarada ostvareno onako kako su to obećali sindikatima u razgovorima sa Vladom Srbije. Sindikat tu neće stati – obećao je Orbović.

Prvi čovek Saveza samostalnih sindikata Srbije osvrnuo se i na ciljeve prvomajskog protesta u Beogradu.

– Očekujemo 5.000 ljudi na protestu u Beogradu 1. maja sa ciljem da vidimo šta to radnici traže, čime su nezadovoljni, šta očekuju od sindikata, a šta od državne vlasti – pojasnio je Orbović.

Ljubisav Orbović je u Sali veća Saveza samostalnih sindikata Vranja razgovarao sa predsednicima sindikalnih organizacija u privrednim i javnim preduzećima i ustanovama sa područja Pčinjskog okruga.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0