Ipak ništa od ukidanja penala za prevremeni odlazak u penziju

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: 021.rs, 12.04.2018.-

Autor: Tanjug. –


Nema osnova za izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, rečeno je „Tanjugu“ u Ministarstvu rada, a povodom pisanja medija da bi sredinom godine, izmenama ovog zakona mogli biti ukinuti „penali“ za odlazak u penziju pre napunjenih 65 godina života.

Trenutno važi postojeći zakon i nema osnova za izmene, a ako bude, javnost će biti blagovremeno obaveštena„, poručuju iz Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.
Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio je nedavno da bi „kazne“ za odlazak u penziju pre 65. rođendana mogle biti ukinute sredinom godine, kada se, kako je rekao, očekuju izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.
Najavljeno je da će se izmenom postojećeg zakona o PIO, na kome radna grupa radi već duže vreme, prestati s trajnim kažnjavanjem penzionera„, rekao je Orbović za „Politiku“.
Predlog SSSS-a je, kako je Orbović obrazložio, da trajno umanjenje penzija od 0,34 odsto mesečno ne važi posle 65. godine i da nakon toga penzioneri nastave da primaju punu starosnu penziju.

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0