Radnica iz kamenoloma međunarodni skandal

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Danas, 12.04.2018.

Autor: Ljiljana Bukvić.-


Internacionala radnika u građevinarstvu i šumarstvu (BWI), sa sedištem u Ženevi, podržala je juče kampanju Samostalnog sindikata građevinarstva protiv diskriminacije žena u Srbiji i za zaštitu prava Danke Simić, zaposlene u Ravnaji iz Malog Zvornika.

„Pozivamo da se ukinu svi oblici diskriminacije žena u Srbiji“, ističe BWI.

Na sajtu ove međunarodne organizacije koja se bavi zaštitom prava radnika u celom svetu objavljen je proglas kojim se pozivaju svi da pruže podršku Danki, ali i svim ostalim diskriminisanim ženama. „Kad udarite u ženu, udarate u kamen“, ističe BWI u prvi plan, objašnjavajući kako je Danka Simić u fabrici kamenih agregata sa mesta laboranta prebačena na mesto čistačice, a kasnije i da kao fizički radnik ručno prebacuje kamenje u kamenolomu – samo zato što je njen suprug Milenko bio predsednik sindikata.

– Naša krovna organizacija je podržala našu kampanju za zaštitu Danke Simić, ali i svih ostalih koji su diskriminisani na radnom mestu. Ovo je nešto što će sada da vidi ceo svet, ceo svet sada može da vidi kako se diskriminišu žene u Srbiji – kaže za Danas predsednik Samostalnog sindikata građevinarstva Saša Torlaković.

.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0