USPS: PIO fond renovira direkciju, a nema novca za vraćanje dugova

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Novi magazin, 27.03.2018.

Beta.-


Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) danas je ocenilo Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje ponižava najstarijih građana odlukom da renovira deo zgrade u kojoj je smešten, a istovremeno im ne vraća dug po osnovu umanjenje penzija.

U saopštenju tog udruženja je navedeno da je po odluci Upravnog odbora Fonda PIO 168,8 milina dinara predviđeno za adaptaciju prizemlja objekta direkcije.

„Fond u koji smo svi mi, današnji penzioneri, ulagali tokom cele svoje karijere, a u koji danas ulažu današnji zaposleni, navodno je u toliko lošem stanju da je bila dovođena u pitanje održivost čitavog penzionog sistema države. Taj tako finansijski ugrožen fond sada želi da iskoristi naš novac da ponovo renovira deo zgrade koji je obnovljen pre tri godine i za to će odvojiti tolika sredstva da je opravdano zapitati se šta sve oni podrazumevaju pod ovom sumnjivom adaptacijom“, istaklo je Udruženje sindikata penzionera.

Dodaje se da su penzioneri očekivali da će biti ukinut zakon kojim su od novembra 2014. godine umanjene penzije, jer državni zvaničnici tvrde „da se Srbija izvukla iz krize i da građanima nikad nije bio bolje“.

„Doživljavamo novi udarac na zdravu pamet i osnovnu ljudsku pristojnost. Fond koji navodno grca pod balastom prevelikog broja penzija koje treba da isplati, rešio je da ulepša svoje prostorije za ni manje ni više nego za skoro milion i po evra! Ima li kraja poniženjima kojima nas izlaže institucija čija je jedina svrha postojanja zaštita interesa penzionera, a koju smo mi stvorili? Ili će, kad završe sa adaptacijom prizemlja, preći na sledeći sprat?“, pitalo je Udruženje sindikata penzionera.

 

.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0