Vojni sindikat: Prijave zbog zloupotrebe uniforme Vojske Srbije u rijalitiju

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Insajder.net, 27.03.2018.-

.


Vojni sindikat Srbije saopštio je da će podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih koji su omogućili učesnicima rijaliti programa „Zadruga“ da dobiju vojne uniforme sa zvaničnim oznakama Vojske Srbije.

„Upravni odbor Vojnog sindikata Srbije podneće krivičnu prijavu protiv N. N. lica i ujedno pozivamo Vojnu policiju i nadležnog javnog tužioca da preduzmu sve zakonske mere po članu 329. Krivičnog zakonika kojim je propisano kao krivično delo „neovlašćeno nošenje znaka vojnog lica“ i kojim je zaprećena kazna do tri godine zatvora“ , navodi sindikat u saopštenju.

Takođe, kako dodaju, zakonom o Vojsci Srbije članom 23. zabranjeno je isticanje i nošenje simbola i obeležja VS na način kojim bi se narušio ugled vojske.

„Način na koji se u ovom rijaliti programu nosi vojna uniforma nikako ne imponuje pripadnicima Vojske Srbije, a verujemo ni generalima koje ovde porede sa izvesnim Mikijem i zato u ovom slučaju onaj ko je omogućio ovakvim zloupotrebu uniforme Vojske Srbije mora da bude pozvan na odgovornost“ , navodi Vojni sindikat Srbije.

U saopštenju se takođe pozivaju da nadležna elektronska regulatorna tela preduzmu mere da se sa brukanjem Vojske Srbije odmah prekine.

Vojni sindikat ocenjuje da je ovim povodom javnost na televiziji sa nacionalnom frekvencijom bila svedok izvrgavanju rugla uniforme slavne srpske vojske i njenih simbola.

„Učesnici ovog nakaradnog performansa na najgori mogući način prikazali su obeležja institucije u koju srpski narod ima najviše poverenja“ , navode u sindikatu.

Dodaju i da u moralne vrednosti učesnika „Farme“ i sličnih rijalitija ne bi da ulaze, mada, su kako dodaju, unazad nekoliko godina upoznati sa njihovim bliskim kontaktima sa podzemljem i prostitucijom, a da smo danas doživeli da naše vojnike upoređuju upravo sa takvima.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0