VIDEO: Sindikati i zaposleni u lavirintima politike

Print Friendly, PDF & Email

izvor : Sajt sindikata „Sloga, 30.03.2018. –

Autor: Radnička internet TV Sloga.-


UGS Nezavisnost i Fondacija Fridrih Ebert juče su u Beogradu organizovali Okrugli sto pod nazivom „Sindikati u minskom polju politike”.

Poziv zaučešće su dobili predstavnici sindikata koji su imali iskustva upolitičkom delovanju kao i predstavnici političkih stranaka.

Nakon pozdravne reči domaćina, Zorana Stoiljkovića, predsednika UGS Nezavisnost, učešće u radu uzeli su sociolozi Jovo Bakić; i Srećko Mihajlović iz Centra za razvoj sindikalzma, kao i mnogi predstavnici sindikata i NGO; ASNS, Konfederacije slobodnih sindikata, Sloge (Željko Veselinović), Portala Mašina, Levog samita Srbije i dr.

Od predstavnika iz sveta politike govorili su:  Dijana Vukomanović, Borko Stefanović, Dragan Đilas,Marko Đurić, Meho Omerović, Rade Veljanovski, Nataša Vučković

Okrugli sto je organizovan u cilju razmatranja potencijala i afiniteta političkih stranaka u Srbiji za saradnju sa sindikatima, na osnovu kojih je moguće kreirati efikasnu političku strategiju sindikata.

Posebno treba naglasiti obraćanje gosta iz Francuske Tekaye Mahera, iz Confederacije CFD koji je govorio o temi „Modeli uvećanja političkog uticaja sindikata – iskustvo zemalja Evropske unije“ ( govor je na početku drugog dela sinhronizovan na našem jeziku).

Ceo događaj je prenošen uživo na FB stranici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ ( https://www.facebook.com/pg/joint.unionsserbianunity/videos/?ref=page_internal), a naknadno je postavljen  i na YouTube kanalu.

U nastavku video postavljen na YouTube koji se sastoji iz dva dela..

Moderator je bila novinarka Ljubica Gojgić


 

 

 

 

.

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0