VOJNI SINDIKAT PODRŽAO ANTI-NATO PROTEST KOD SKUPŠTINE: NATO dahije marš iz Srbije!

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Pravda, 24.03.2018.

Autor: srbin.info –


„Vojni sindikat Srbije” je podržao srpsku omladinu koja u subotu, 24. marta, u 19:00č organizuje protest pod nazivom, „NATO dahije, marš iz Srbije”, i pozvao svoje članove da u što većem broju se pojave na ovom patriotskom događaju koji se organizuje povodom godišnjice početka NATO agresije na Srbiju, koja je započela 24.03.1999.g. Tom prilikom ovaj sindikat je izdao saopštenje koje prenosimo u celosti:

„U ime Vojnog Sindikata Srbije, u ime svakog oficira, podoficira, vojnika želimo da damo punu podršku organizatorima ovog skupa uz čvrstu vojničku reč da smo i bićemo uz Vas u ovoj borbi koju ste započeli jer je ta borba ne samo Vaša već celokupnog srpskog naroda. Prepoznali ste momenat i odvažili se da kažete NE.

U ime Vojnog Sindikata Srbije, u ime svakog oficira, podoficira, vojnika želimo da damo punu podršku organizatorima ovog skupa uz čvrstu vojničku reč da smo i bićemo uz Vas u ovoj borbi koju ste započeli jer je ta borba ne samo Vaša već celokupnog srpskog naroda. Prepoznali ste momenat i odvažili se da kažete NE. Da kažete NE svima onima koji žele da stave potpis na Kosovsku nezavisnost, bilo da se oni nalaze u međunarodnoj zajednici ili na najvišim državnim pozicijama u republici Srbiji. Biće teško ali kada je pa našem narodu bilo lako, bićete pod pritiscima ali smo sigurni u Vašu odlučnost i istrajnost. Pozivamo ovom prilikom sve sindikate, udruženja, pojedince da se uključe u opštenarodnu borbu za ostanak Kosova i Metohije u granicama republike Srbije i samim tim za opstanak srpskog naroda.

NATO je 24. marta 1999. godine u 19:45 časova počeo vazdušne napade na vojne ciljeve u SRJ, da bi se kasnije vazdušni udari proširili i na privredne i civilne objekte. U napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri. Procene štete koju je imala SRJ kreću se od 30 do 100 milijardi američkih dolara. Konačan broj žrtava zvanično nije saopšten, a srpske procene se kreću između 1.200 i 2.500 poginulih i oko 6.000 ranjenih. Napadi su suspendovani 10. juna, nakon potpisivanja vojno-tehničkog sporazuma o povlačenju jugoslovenske vojske i policije sa Kosova i Metohije. Istog dana u Savetu bezbednosti je usvojena Rezolucija 1244. po kojoj SR Jugoslavija (Srbija) zadržava suverenitet nad Kosovom i Metohijom, ali ono postaje međunarodni protektorat pod upravom UNMIK-a i KFOR-a. Sa vojskom i policijom u Centralnu Srbiju je izbeglo više od 200.000 kosmetskih Srba i drugih nealbanaca

Ubijana su naša braća, sestre, unuci, rođaci…

Ubijani su pred očima Međunarodnih snaga. Uz prećutnu podršku onih koji su se, umesto da štite pozitivne evropske vrednosti tog 17.marta priklonili politici genocida, pogroma oličenim u najcrnoj fašističkoj ideologiji, koja je upravo iznikla u srcu Evrope. Upravo nas te dve krajnosti i ovo brutalno svedočanstvo opinje da ne smemo srljati u besmislene pregovore, koji se odvijaju daleko od očiju javnosti. Ne smemo ni verovati da je jedini put Srbije, proklamovani ulazak u EU u ponižavajućem procesu. Posebno što se ne zna ni kada ćemo stići u obećanu nam nedođiju koja se i sama raspada, niti koje ustupke čini naša država na tom evropskom putu, koji je poslednjih dvadesetak godina od strane svih vlasti nametnut kao hodočašće i obaveza srpskog naroda!

Danas NATO vojnik ima sva prava u Srbiji, čak neka i veća od našeg vojnika.

Ko god bude stavio svoj potpis na otcepljenje srpskih teritorija i međunarodno ga prizna VELEIZDAJNIK JE i kao takvom će se suditi! To neka znaju svi srpski političari koji su umislili da im je Srbija dedovina, i da se igraju najvažnijim nacionalnim interesima. Pa čak se u srpskoj javnosti svakodnevno predstavljali kao nove Mesije.

Zato Vojni sindikat Srbije insistira da vlasti ove zemlje odgovore i javno saopšte zašto se pregovori u Briselu vode pod velom tajnosti, da li će ikada i u bilo kojim okolnostima i scenarijima pristati na podelu Kosova i Metohije i tako glorifikovati zločine i otimanje srpske teritorije započeto agresijom NATO pakta. Zbog čega su pregovori iz okrilja UN preneti na Brisel i EU, i ko je stavio potpis na taj dokument koji je ugrozio pregovoračku poziciju Srbije.

Ujedno, pozivamo i vodeće ljude u Vojsci Srbije, da saopšte da li VS ima sve razrađene planove u svim mogućim scenarijima, ili će gospodin Ljubiša Diković i njegovi saradnici, čak i po pitanju odbrane najvažnijih nacionalnih interesa slepo slediti političare, gazeći svako vojničko dostojanstvo.

Služimo narodu!

Upravni odbor Vojnog sindikata Srbije”

 

 

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0