Sindikalci obeležili 8. mart: Sigurnoj kući donirali 1.000 evra, Kragujevčankama poklanjali karanfile

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: infokg.rs, 08.03.2018.-

.


Povodom obeležavanja Dana žena, Sindikat “IF Metal” iz Geteborga donirao je Sigurnoj kući u Kragujevcu 1.000 evra, a u saradnji sa Savezom samostalnih sindikata i uz podršku ULOF Palme centra Kragujevčankama su u Pešačkoj zoni poklonili 500 karanfila. 

Sindikat “IF Metal” iz Getebroga godinama unazad donira novac u zemlje u kojima realizuje svoje projekte. Zbog toga su predstavnici ovog švedskog sindikata danas uručili donaciju od 1.000 evra Sigurnoj kući u Kragujevcu.

Prošle godine doniran je novac ženama u Indiji, koje nemaju nikakv položaj u tom društvu i koje su vrlo siromašne. Na taj način, mi im pružamo pomoć. Ove godine donacije ide Sigurnoj kući u Kragujevcu, koju smo posećivali i prethodnih godina prilikom boravka u vašem gradu”, poručili su iz Sindikata “IF Metal”.

Savez samostalnih sindikata Kragujevca već osam godina uspešno sarađuje sa ševdskim sindikatom “IF Metal” iz Geteborga. Tradicionalno svake godine za 8. mart, Dan žena, ova dva sindikata organizuju akciju podele cveća i flajera u Pešačkoj zoni. Aktiviste sindikata ni kiša nije sprečila da realizuju akciju, pa su Kragujevčankama podelili 500 karanfila.

Akcija je realizovana u okviru projekta “Mi smo jednaki”, posvećen rodnoj ravnopravnosti, koji zajednički realizuju Savez samostalnih sindikata Kragujevca i Sindikat “IF Metal” iz Getebroga.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0