Zloupotreba vlasti i policije – uhapšen oficir Vojske Srbije jer nije hteo da da siguran glas SNS

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt Vojnog sindikata Srbije, 13.02.2018.

.


Član Vojnog sindikata Srbije, kapetan VM, danas je imao sukob sa aktivistima vladajućih stranaka koji ovih dana nezakonito od stana do stana uznemiravaju građane Beograda prikupljajući tzv sigurne glasove po određenim spiskovima. Kapetan VM je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu je od njih vređan i sa njima došao u verbalni sukob.

Prijavljen je od strane aktivista koji su se predstavili kao članovi SNS, zbog čega je lišen slobode i priveden u Policijsku stanicu Zvezdara zbog navodnog nasilničkog ponašanja.

Ovo je opasan presedan da se policijskom represijom časni vojnici hapse samo što su u svom stanu, zatražili uvid u spiskove gde se nalaze imena njihovih porodica. Postavljamo više nego logično pitanje ko se nasilnički ponaša u ovom događaju da li oni koji uznemiravaju građane ili oni koji tako nešto ne dozvoljavaju i brane svoje porodice. Režimski mediji su brže bolje počeli sa satanizacijom poštenog srpskog vojnika koji je u službi više puta pohvaljivan i nagrađivan i koji radi na najodgovornijim dužnostima u sistemu odbrane.

Ujedno pozivamo ministra Aleksandra Vulina, da reaguje povodom ove nakaradne demonstracije političke moći i zaštiti svoje zaposlene. U protivnom Vojni sindikat Srbije naći će načina da se samorganizuje i pomogne svom članu. Vojni sindikat Srbije pružiće pravnu pomoć kapetanu MV a o daljem toku dešavanja po ovom slučaju obaveštavaće javnost. Ovo je još jedan od dokaza da Srbija propada u pogledu osnovnih ljudskih prava i sloboda i da se vraća u doba jednoumlja i Golog Otoka.

Pozivamo sve građane koji su svedoci i koji su spremni da svedoče o ovom nemilom događaju da se jave Vojnog sindikatu Srbije na broj telefona 066/27-11-01 ili mejlom na antikorupcija@vojnisindikatsrbije.rs.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0