Nikad gori položaj radnika u Srbiji

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt USS Sloga, 24.05.2017.-


Na fakultetu političkih nauka u organizaciji „Unije studenata socijalnog rada FPN“, u utorak 19. maja održana je tribina sa temom „Položaj radnika u Srbiji“.

O ovoj temi razgovarali su i odgovarali na pitanja: Željko Veselinović, predsednik udruženih sindikata Srbije „Sloga“, profesor Zoran Stoiljković, predsednik UGS „Nezavisnost“ i profesor Slavenko Grgurović, „Unija poslodavaca Srbije“.

Uprkos brojnim različitim mišljenjima, sva tri sagovornika složila su se u jednom, a to je da se Srbija nikad nije našla u gorem položaju.

Željko Veselinović smatra da radnicima u današnjim uslovima rada nije dobro. On je akcenat stavio na  fabriku „Jura“ gde su radnici koji su tražili bolje uslove rada i bavili se sindikatom bivali otpušteni, kao i kruševačkoju fabrici „Trajal“ u državnom vlasništvu za koju smatra da bi bolje funkcionisala ukoliko bi se smenio generalni direktor te fabrike.

Profesor Slavenko Grgurović smatra da je solidarnost ključna, odnosno uzajamna odgovornost radnika i poslodavca koje danas više nema, kao ni društvene kohezije i da su, kako je istakao  „Rad i um kreativni, ali da je praviti novac najveća kreacija“.

Profesor Zoran Stoiljković smatra da uslovi rada trebaju biti jednaki za sve, i da je solidarnost veoma bitna.

U nastavku pogledajte deo izlaganja na tribini…

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0