Vulin: Jura pokazala ljudskost

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: TV N1, 02.12.2016.-


Kompanija Jura, u slučaju radnice Violete Petrović, ponašala se u skladu sa zakonom, ali je pokazala da može da vodi računa i o ljudskosti, izjavio je ministar rada, zapošljavanja i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin i zahvalio toj kompaniji što je vratila radnicu na posao.

Kako zaštititi ljude poput Violete Petrović? U Ministarstvu za rad i socijalnu politiku uveravaju da Zakon o radu dovoljno štiti zaposlene, dok sindikati, baš zbog poslednjih slučajeva, planiraju da predlože njegovu izmenu.

Član 12 Zakona o radu kaže da zaposleni ima pravo na odogovarajuću zaradu, kao i sva druga prava u slučaju bolesti, smanjenja ili gubitka radne sposobnosti. Ali, to se odnosi na one koji su u radnom odnosu. Zato resorni ministar Aleksandar Vulin kaže da Jura, u slučaju Violete Petrović, nije uradila ništa nezakonito.

„Poslodavac je postupio u skladu sa Zakonom, ali smo kao i stotine puta do sada molili da se učini nešto da bi se pomoglo radniku koji je teško bolestan. Ovaj put smo naišli na razumevanje… Osim zakona postoji i ono što se zove ljudskost i humanost i eto Jura je pokazala da ume da vodi računa i ljudskosti i humanosti“, kaže Vulin.

„Zaista se zahvaljujem i kompaniji Jura i lokalnoj upravi grada Niša što je radnica vraćena i što se razumelo u kakvom je teškom položaju“, istakao je Vulin.

Vulin smatra da bi bilo lepo da se političke stranke i to, kako je naveo, na prvom mestu Demokratska stranka, uzdrže od pokušaja da slučaj obolele radnice politizuju.

„Ovo nema nikakve veze sa politikom. Poslodavac je postupio u skladu sa zakonom, ali smo kao i stotinu puta do sada molili da se pomogne radniku koji je teško bolestan. Ovaj put smo naišli na razumevanje“, rekao je Vulin.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0