Violeta: Srećna sam, hvala Juri, hvala svima

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: TV N1, 02.12.2016.

Autor: Gordana Bjeletić. –


Posle burne reakcije javnosti, Violeti Petrović, samohranoj majci koja boluje od raka, Jura ipak ponudila novi ugovor. Violeta kaže da je srećna i zahvaljuje svima na podršci.

Obrt u slučaju Violete Pertović, samohrane majke koja se leči od raka, kojoj Jura nije htela da produži ugovor posle burnih reakcija u javnosti, ona ipak neće ostati bez posla.

Violeta je o tome da joj neće biti produžen ugovor obaveštena u sredu, dok se nalazila na bolovanju. Kompanija u kojoj je radila danas joj je ipak, posle pritiska javnosti, ponudila novi ugovor.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Nišu, gradonačelnik Darko Bulatović je pročitao pismo u kojem kompanija Jura navodı da nısu bili svesnı okolnosti i specifičnosti situacije u kojoj se ona nalazi.

„Ipak, bez obzira na postojeća zakonska rešenja, Jura korporacija je rešila da iz moralnih i pre svega humanih razloga, reaguje i da u ovom specifičnom slučaju pruži pomoć u okviru svojih mogućnosti time što će Violeti Petrović produžiti ugovor“, navodi se u pismu koje je pročitao prvi čovek Niša.

Violeta Petrović se zahvalila svima koji su se založili za njuj i napomenula da bi volela da se promeni zakon jer veruje da nije usamljen slučaj.

“Mnogo vesti za vrlo kratko vreme. Srećna sam. Srećna sam što je na kraju tako. Hvala svima. Hvala kompaniji Jura. Hvala gradonačelniku. Hvala ministru Vulinu. Stvarno ne znam šta da kažem drugo, ipak je na kraju sve ispalo dobro“, kaže Violeta.

Ministar rada Aleksandar Vulin zahvalio je kompaniji Jura što je vratila Violetu na posao, ocenivši da je poslodavac u ovom slučaju pokazao da može da vodi računa o ljudskosti.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0