Sindikat ne veruje da je direktor „Namenske“ odgovoran za pogibiju radnika pre dve godine

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: 021.rs, 29.06.2019.-

Beta.-


Tužilaštvo u Čačku je podiglo optužnicu protiv trojice rukovodilaca vojne fabrike „Milan Blagojević Namenska“ u Lučanima zbog pogibije dva radnika pre dve godine.

Optuženi su direktor fabrike Radoš Milovanović, rukovodilac Pogona raketnih goriva Vladimir Lončarević i tadašnji rukovodilac Zaštite na radu Tomo Stojić.
Sva trojica se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti, u vezi s krivičnim delom izazivanja opasnosti neobezbeđenjem mera zaštite na radu, navodi se u optužnici.
U fabrici „Milan Blagojević Namenska“, ispred pogona za proizvodnju raketnih goriva, sredinom jula 2017. godine, izbila je eksplozija nakon koje su poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.
Do eksplozije i požara došlo je prilikom istovara kartonskih buradi sa tehnološkim otpadom baruta.
Sinidikat fabrike je danas zatražio da Milovanović ostane direktor fabrike, i ocenio da „postoji pritisak na tužilaštvo s namerom da se pokrene optužnica“ protiv njega.
„Jedino njemu verujemo, jedino sa njim smo sigurni u svoju budućnost i samo on može da nam obezbedi uposlenost svih kapaciteta. Verujemo u pravdu, ali još više verujemo u čoveka koji nas je podigao iz pepela i zahvaljujući kome smo postali to što danas jesmo“, piše u saopštenju Sindikata.
„Čvrsto verujemo u nevinost svih okrivljenih na čelu sa generalnim direktorom“, navodi se u saopštenju Sindikata fabrike „Milan Blagojević Namenska“.
Oni su poručili da neće protestovati zbog optužnice, već će nastaviti rad, jer, „bez obzira na veliko ogorčenje svih zaposlenih i sve uvrede i neistine koje doživljavamo, nećemo stvarati tenziju. Imamo puno poverenje u nepristrasnost i nezavisnost javnog tužilaštva i svih pravosudnih institucija Republike Srbije“.
.