„Sloga“: Prodaja državnih vozila bila besmislena, troškovi iznajmljivanja veći

Print Friendly, PDF & Email

Izvor; N1, 14.06.2019.-

Beta.-


Sindikat „Sloga“ je ocenio da se odluka Vlade Srbije da proda 1.583 državna putnička vozila posle tri godine pokazala potpuno iracionalnom i neuspešnom, jer nisu smanjeni troškovi održavanja voznog parka.

„Da je ta odluka bila besmislena i da nije bilo nikakve uštede, pokazuju i najnoviji potezi preduzeća Gradsko-saobraćajnog preduzeća Beograd da iznajmi više od 30 luksuznih automobila, da ih papreno plati, a da nakon isteka trogodišnjeg ugovora i ostane bez njih“, navodi se u saopštenju sindikata.

„Sloga“ je istakla da se prema centralizovanoj nabavci koju je krajem prošle godine oglasio Grad Beograd, za 23 gradska preduzeća i ustanove, očekuje iznajmljivanje još blizu 300 automobila i kombija.

Sindikat je pozvao nadležne Grada Beograda „da prestanu s besmislenim obrazloženjima o potrebi iznajmljivanja luksuznih vozila, raskinu štetne ugovore i da klimatizovane i papreno plaćene automobile vrate dobavljaču“.

„Pozivamo ih da se solidarišu sa svojim sugradjanima, žrtvama saobraćajnog kolapsa u Beogradu i da odlazak i povratak na posao, kao i svakodnevni rad obavljaju u neklimatizovanim vozilima javnog prevoza, istim onim autobusima, tramvajima i trolejbusima kojim upravljaju njihovi zaposleni i koje plaćaju građani koji se svakodnevno guraju i znoje u njima kao u sauni“, navodi se u saopštenju „Sloge“.

 

 

 

.