Predsednik Sloge GSP podneo tužbu protiv Vesića

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: novimagazin.rs, 28.05.2019.-

Beta.-


Predsednik Sindikata Sloga GSP Beograd Nebojša Aleksić podneo je tužbu Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zbog iznošenja neistina o njemu i sindikatu kojeg on predstavlja.

Sindikat Sloga je naveo da je Vesić gostujući na televiziji Pink u emisiji „Novo jutro“, 15. aprila izneo „niz neistina na račun njihovog poverenika u JKP GSP, Nebojše Aleksića, poput toga da planira upade u to javno preduzeće, uruši ga destruktivnom politikom i da sve to radi po nalogu bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa“.

„Pored toga Vesić je izneo neistinu i da Aleksić u JKP GSP Beograd ima poseban materijalni status i privilegije u odnosu na druge zaposlene i sve građane Srbije, čime mu je direktno pred ogromnim televizijskim auditorijumom narušio čast, ugled i poslovne kvalifikacije“, navodi se u saopštenju.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ naveli su da smatraju da je Vesić zloupotrebio svoj položaj u interesu partije kojoj pripada „zarad prikupljanja jeftinih političkih poena“.

„Za razliku od profesionalnog političara Gorana Vesića, Nebojša Aleksić je legitimni predsednik sindikata koji u okviru svojih ovlašćenja, u skladu sa Ustavom, zakonima i međunarodnim sindikalnim poveljama ima pravo da kritikuje loše poteze vlasti i odgovornih lica koja ta ista vlast postavlja u javnom preduzeću u kome on i njegove kolege članovi sindikata rade“, navodi se u saopštenju.

Sindikat je naveo da je njihov poverenik Nebojša Aleksić „veliki trn u oku beogradskoj vlasti jer ima hrabrosti da javno ukazuje na konstantno urušavanje tog javnog preduzeća i prava zaposlenih“.

„To dokazuje i kvalitet javnog prevoza u glavnom gradu koji je, nažalost, u konstantom opadanju broja vozača i broja angažovanih vozila na ulici“, navodi se u saopštenju.

 

 

 

.