Protest radnika Komrada protiv smene direktora Stojiljkovića

Print Friendly, PDF & Email

Izvr: okradio.rs.- 15.05.2019.-

ok.rsdio.-


Oko sedmadesetak radnika JKP “Komrad” iz Vranja okupilo se ispred zgrade Gradske uprave u Vranju pre početka sednice lokalnog parlamenta, pružajući podršku svom direktoru Momiru Stojiljkoviću, na kojoj bi on zvanično trebalo da bude smenjen.

Protest vranjskih komunalaca podržao je i Dragan Antić Recko, prvi čovek FK “Dinamo”, zajedno sa fudbalerima.

Aktuelni direktor Stojiljković dočekan je ovacijama i aplauzom kada se pojavio.

Okupljenima se prvo obratio Nenad Stošić, direktor deponije “Meteris” i predsednik Samostalnog sindikata u “Komradu”.

– Vi radnici imate srce, vi koji ste došli da podržite direktora.

Podržavate najpoštenijeg i najboljeg direktora čije preduzeće ima trenutno preko 30 miliona dinara na računu, koje nema dugovanja.

Hvala “Dinamu” koji se uvek borio za pravdu i istinu.

Pre samo 20 dana izveštaj o radu “Komrada” je prošao na Skupštini, usvojen je jednoglasno, a čak ga je podržala i opozicija, govoreći da je najbolji direktor – poručuje Stošić.

Direktor Stojiljković se zahvalio radnicima na podršci, kao i građanima Vranja koji su potpisali peticiju protiv njegove smene.

Potpis na peticiju je, kaže Stojiljković, stavilo oko 3.000 Vranjanaca.

Stojiljković kaže da nikada nije bio protiv odluka stranke ukoliko su smislene.

 Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio podršku radnika “Komrada”, a ujedno i građana Vranja, koji su dali ogromnu podršku da istrajem u ovim stvarima i da idem do kraja – rekao je Stojiljković pre početka sednice Skupštine.

Mandatsko-imunitetska komisija Skupštine podnela je zahtev za razrešenje Stojiljkovića sa mesta direktora “Komrada”, a za sredu 15. maja zakazana vanredna sednica Skupštine Vranja na kojoj se očekuje da se odlučuje o njegovoj smeni.

.