Vaspitačicama po 20.000 dinara

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: V. Novosti, 29.03.2019.-

.


Beograd isplatio solidarnu pomoć zaposlenima u predškolskim ustanovama

ZAPOSLENIMA u 17 beogradskih predškolskih ustanova je isplaćena solidarna pomoć Grada Beograda u iznosu od po 20.000 dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Za više od 9.000 zaposlenih, Grad je izdvojio 200,8 miliona dinara pomoći, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

– Ispoštovali smo dogovor postignut sa sindikatima radnika predškolskih ustanova, da u prvoj polovini godine bude isplaćena pomoć zaposlenima. Važno nam je da znaju da cenimo njihov trud, oni to zaslužuju i novac je isplaćen čim su se stekli uslovi za to – rekao je Gak.

On je istakao da su u toku pregovori sa sindikatima predškolskih ustanova u vezi sa sadržajem novog kolektivnog ugovora.

– Ovaj dokument će dalje poboljšati položaj zaposlenih u važnoj struci. Baviće se, pre svega, uslovima rada u vrtićima, ali i novim beneficijama koje se mogu uvesti za sve zaposlene – rekao je Gak.

On je zahvalio Samostalnom sindikatu radnika predškolskog vaspitanja i obrazovanja Beograda i Granskom sindikatu prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ na saradnji.

 

 

.