Radnici Mitrosrema u štrajku zbog neisplaćenih zarada

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: RTV, 20.03.2019.-

Autor: Aleksandra Plavšić.-


Zaposleni u Mitrosremu u Sremskoj Mitrovici, članovi Samostalnog sindikata radnika, rano jutros su započeli štrajk. Njihov jedini uslov, jeste isplata zaostalih neisplaćenih zarada. Nadležni koji vode Mitrosrem kažu da je štrajk neosnovan i da oni za sada obaveze redovno isplaćuju iz sredstva redovnog poslovanja.
Radnici Mitrosrema ispred službenih prostorija poslali su poruku nadležnima da ne odustaju od štrajka sve dok im zahtevi ne budu ispoštovani, a to je isplata zarada za deo decembra, januar i februar mesec.

Prema rečima predsednika Sindikata u proseku plate zaposlenih koji štrajkuju su oko 40 hiljada dinara i isplaćuju im se u delovima.

Među zaposlenima pojavila se informacija da će sedište preduzeća biti premešteno u Beograd, sto ih dodatno čini nezadovoljnim.

Na naše telefonske pozive direktor firme odgovorio je kratko SMS porukom da je na sastanku i nije se više javljao.

Upitani za novonastalu situaciju, iz Ministarstva pravde su nam rekli „da nema tekućih kašnjenja u isplati zarada, već se zaostale plate, zbog koji su zaposleni obustavili rad odnose na period od 2010. godine“.

Iz Ministarstva pravde su našoj televiziji potvrdili da je neosnovana bojazan zaposlenih da će sedište firme iz Sremske Mitrovice biti premešteno u Beograd. Radnici Mitrosrema ipak nastavljaju štrajk do ispunjenja zahteva.

 

 

 

 

.