Protestni skup zaposlenih koji su u štrajku ispred direkcije RGZ

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: ASNS, 20.03.2019.-

.


Ispred zgrade Direkcije Republičkog geodetskog zavoda danas (20.03.2019.) je održan protestni skup na kojem su predstavnici Štrajkačkog odbora ponovili svoje zahteve. Okupljenima su se obratili predsednici sindikata RGZ, među kojima i glavni poverenik ASNS Stevan Todorov.

Nakon skupa isped direkcije, zaposleni koji su u štrajku su se upitili ka  Vladi Srbije i zgrade Predsedništva gde su predali zahteve za prijem kod premijerke i predsednika Republike Srbije.

Zahteva se da se svim zaposlenima obračunaju i isplate primanja po postignutom Sporazumu sa Vladom od 21. januara, da se ponište odluke o prenosu ovlašćenja na niže rukovodioce, koja su dovela do pogrešnog tumačenja odredbi Sporazuma i umanjenja primanja, hitno pokretanje nadzora nad radom rukovodstva RGZ, utvrđivanje konkretne odgovornosti zbog nepoštovanja potpisanih Sporazuma i smenu ili ostavke odgovornih lica, javno objavljivanje informacije o statusu i poziciji GEOSRBIJA u okviru RGZ-a, broju angažovanih lica i njihovoj kadrovskoj strukturi i pokretanje procedure potpisivanja Sporazuma o uslovima rada sindikata u skladu sa Zakonom i PKU.

Na protestnom skupu zahtevano je i preispitivanje svih odluka koje je rukovodstvo donelo u prethodnih par godina.

 

Fotografije na: PROTESTNI SKUP ZAPOSLENIH KOJI SU U ŠTRAJKU ISPRED DIREKCIJE RGZ

 

 

.