NAPAD NA ČLANA SINDIKATA: Dobio batine zbog protesta?

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: novosti.rs, 15.03.2019.-

S. M. JOVANOVIĆ-.


Dotrčali su i počeli da me udaraju pesnicama, a onda me oborili i šutirali, kaže Ćirić

TROJICA maskiranih muškaraca su 14. marta oko 22 sata – posle antivladinih protesta u Negotinu – ispred ulaza u zgradu u Ulici 12. septembar pretukli člana sindikata „Nezavisnost“ i jednog od prošlonedeljnih govornika Strahinju Ćirića.

Dotrčali su i počeli da me udaraju pesnicama, a onda me oborili i šutirali. Imam visoku dioptriju i kasno sam ih primetio, ali sam video da je prvi nasrnuo muškarac koji je od mene viši desetak centimetara. Pridružila su mu se i dvojica moje konstitucije, za koje procenjujem da imaju između 35 i 40 godina – objašnjava Ćirić, koji je posle incidenta ostavljen da leži onesvešćen.

Kasnije je obavestio policiju koja ga je odvela u Hitnu službu, a zatim i na Odeljenje hirurgije, gde su mu konstatovani hematomi na licu i potiljku, te povreda desnog oka…

Ćirić je prošle nedelje tokom skupa pod nazivom „Jedan od pet miliona“ prozvao neke od opštinskih zvaničnika, te BIA i predsednika Srbije, odnosno „njegove batinaše koji vladaju Negotinom“. Organizatori protesta su se na svojoj zvaničnoj fejsbuk-stranici ogradili od ovog stava, a Ćirić kaže da od tog 7. marta nije dobijao pretnje, ali mu je stiglo više „prijateljskih“ saveta da „pazi šta radi“.

.