Nema zadovoljnog poslodavca ako nema zadovoljnog radnika

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: dnevnik.rs, 12.03.2019.-

Autor: LJ. Malešević.-


Program dostojanstvenog rada u Srbiji za naredni trogodišnji period potpisan je prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Potpisali su ga ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavinost” Zoran Stojiljković, zamenik predsednika Unije poslodavaca Srbije Ivan Kovačević i pomoćnik generalnog direktora Međunarodne organizacije rada i regionalni direktor za Evropu i Centralnu Aziju Hajnc Koler.

Po Obrovićevim rečima, ukoliko građani Srbije osete da su ove godine živeli malo bolje nego prethodne, to će značiti da se u praksi sprovodi potpisani Program dostojanstvenog rada.

Sigurno ne možemo na kratak period dostići nivo koji imaju zaposleni u EU, ali je vrlo bitno da radnik u Srbiji svakog meseca i svake godine oseti neki boljitak, istakao je Orbović. Kako je dodao, postoji spremnost svih socijalnih partnera da se dostojanstveni rad podigne na viši nivo, kao i odnos zaposlenih i poslodavaca.

Svesni smo toga da će to biti teško i da će zavisiti od svih nas, ali ne bih potpisivao takav akt ako ne bih verovao da ćemo u narednom periodu postići boljitak, poručio je Orbović.

Od budućnosti rada zavisi i budućnost sindikata i zaposlenih u Srbiji, ocenio je Zoran Stojiljković, dodajući da je zajedničko vlasništvo nad tim projektom garant da će Program biti sproveden u delo.
Socijalni dijalog nije lak, ali je izuzetno bitan

Socijalni dijalog nije uvek lak, ali je izuzetno bitan, ocenio je Hajnc Koler, dodajući da upravo potpisani Program dostojanstvenog rada predstavlja značajan simbol socijalnog dijaloga.

Zbog toga se on mora sprovoditi u praksi, dodao je, a MOR je tu da pruži podršku socijalnim partnerima u njegovom sprovođenju.

Kroz Nadzorni odbor imamo zajedničku kontrolu nad tim projektom i mogućnost da najmanje dva puta godišnje održimo konferencije na kojima ćemo predstaviti šta je urađeno. Mehanizam je takav da obezbeđuje uticaj svih aktera i neka vrsta garancije da se radi o projektu čije ćemo efekte evaluirati nakon što bude završen. To je i način da projekat bude vidljiv za zaposlene i sve građane Srbije, najavio je Stojiljković.

Ne može biti zadovoljnog poslodavca, ako nema zadovoljnog radnika, smatra Ivan Kovačević, dodajući da svi zajedno moraju raditi na stvaranju boljih uslova za funkcionisanje srpske privrede.

Nismo mi, dodaje, u Uniji protiv kretanja kapitala, ali domaći poslodavci moraju dobiti barem približne uslove koje imaju strani.

 

 

.