Sindikat Sloga: Plakati protiv agencije Beta ozbiljna pretnja demokratskom društvu

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: danas.rs, 07.03.2019.-

Beta.-


Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ osudili su večeras lepljenje plakata sa sadržinom Beta#FakeNews na ulazu u prostorije novinske agencije Beta u Beogradu.

 

Navodeći da je reč o „ozbiljnoj pretnji nezavisnom novinarstvu, ali i pokušaju da se mediji i novinari disciplinuju u korist sve veće političke propagande“.

Sindikat je u saopštenju ocenio da „targetiranje medija kao prenosioca nekakvih ‘lažnih vesti’ predstavlja ozbiljnu pretnju demokratskom društvu i poretku“ i pozvao nadležne da odmah reaguju i otkriju odgovorne, „posebno što su pre nekoliko dana očigledno iste osobe izlepile plakate slične sadržine na ulazima dnevnog lista Danas i Nezavisnog udruženja novinara Srbije“.

„Obećanja narodu o ‘boljem životu’ ili ‘zlatnim godinama’ nisu dale agencije, dnevni listovi ili medijska udruženja. Sve izgovoreno i obećano čulo se isključivo iz usta vlasti i njenih najviših zvaničnika, a prenele su agencije i novinari čija je funkcija izvorni prenos vesti i sadržaja za novine, televizuju, portale i slično“, stoji u saopštenju.

 

.