Đorđević: Oduzimanje reprezentativnosti u skladu sa zakonom

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: RTS, 06.03.2019.-

Tanjug.-


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je da je duboko uveren da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u skladu sa zakonom donelo rešenje kojim se ukida reprezentativnost Policijskog sindikata Srbije PSS.

Đorđević je novinarima nakon sastanka s predstavnicima Međunarodne organizacije rada MOR rekao da poslodavac zna kakve su mu mogućnosti kada je u pitanju to da li da sindikatima prizna reprezentativnost ili je oduzme.

„Zna se po zakonu ko ima pravo na reprezentativnost, kada i koje uslove treba da ispuni“, rekao je Đorđević odgovarajući na pitanje da li oduzimanje reprezentativnosti PSS ima veze s kritičkim stavovima koje je taj sindikat iznosio u javnosti.

Ministar je objasnio da reprezentativnost može da dodele poslodavac i Komisija Ministarstva za rad, kao i da kada prođe određeno vreme, poslodavac može da proveri da li reprezentativnost i dalje postoji.

„Duboko sam uveren da je MUP proceduru uradio u skladu sa zakonom, a oni koji misle da je njihovo pravo oštećeno, mogu da se jave ministarstvu. Inspekcija rada će izaći na lice mesta i utvrditi da li je poštovano pravilo ili ne, ali sam duboko uveren da se onaj ko sprovodi zakon u državi, siguran sam, i pridržava tog zakona“, rekao je Đorđević.

.