Željko Veselinović ponovo izabran za predsednika sindikata „Sloga“

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: N1, 03.03.2019.-

Fonet.-


Delegati 4. kongresa Udruženih Sindikata Srbije „Sloga“ izglasali su u subotu uveče da sindikatom u petogodišnjem mandatu i dalje rukovodi dosadašnji predsednik Željko Veselinović.

Delegati 4. kongresa Udruženih Sindikata Srbije „Sloga“ izglasali su u subotu uveče da sindikatom u petogodišnjem mandatu i dalje rukovodi dosadašnji predsednik Željko Veselinović.

Veselinović se posle javnog glasanja zahvalio delegatima kongresa na ukazanom poverenju i istakao da je za njega reizbor potvrda uspešnog rada sindikata, posebno za sve ono šta je on do sada lično radio u sindikatu i naglasio da će u narednom periodu sa svojim saradnicima dati još veći maksimum u zastupanju iodbrani prava članova.

Delegati kongresa usvojili su i Rezoluciju o budućem pravcu delovanju sindikata, sa naglaskom nastavka pune borbe i podrške za jačanje kapaciteta demokratskih institucija i utvrđivanja odgovornosti svih onih koji su doveli srpsko društvo i radništvo u duboku socijalnu krizu.

Kongresu su se obratili i gosti, predstavnik Svetske federacije sindikata (WFTU) za Evropu Petros Petrou sa Kipra, predsednik sindikata turističkih radnika Grčke Nikolas Papageorgiou i predsednik Vojnog sindikata Novica Antić.

Izborni kongres sindikata „Sloga“ održan je u Beogradu, u prostorijama velike svečane sale Gradske opštine Stari grad, a poseban pečat događaju na satiričan način dali su i članovi Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF!) koji su inače i članovi Udruženih Sindikata Srbije „Sloga“.

Udruženi Sindikati Srbije „Sloga“ inače su deo opozicionog Saveza za Srbiju, ali se Veselinović povukao iz Predsedništva te organizacije nakon uvredljivog tvita o Mileni Popović, partnerki ubijenog Olivera Ivanovića.

Veselinović je nekoliko meseci pre toga, takođe na Tviteru, vređao premijerku Anu Brnabić.

.