Poziv za učešće na velikom sindikalnom skupu u Damasku

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt sindikata „Sloga“.-

26.02.2019.-

Beograd, 26.02.2019. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” dobili su poziv od predsednika Generalne federacije sindikata (GFTU) Jamal Kadri da u septembru učestvuju na velikom svetskom sindikalnom skupu u sirijskom gradu Damasku koji će okupiti više od 100 svetskih sindikata.

Učešće je prihvaćeno sa zadovoljstvom, tako da će delegacija Udruženih sindikata Srbije “Sloga” prisustvovati tom značajnom i velikom svetskom sindikalnom skupu.

Poziv je usledio tokom vikenda i održanog sastanka u Beogradu između predsednika USS „Sloga“ Željka Veselinovića i predsednika Generalne federacije sindikata (GFTU) Jamal Kadri, koji je ujedno i poslanik u sirijskom parlamentu.

Predsednik GFTU je tokom vikenda boravio u zvaničnoj državnoj i parlamentarnoj poseti Srbiji i tom prilikom je izrazio želju da se upozna sa predsednikom “Sloge” Željkom Veselinovićem.

Tokom sastanka dva čelnika sindikata, kojem je prisustvovao i član predsedništva „Sloge“, Dragan Motić, razgovaralo se sindikatima i o radničkim problemima u obe zemlje, posebno u Siriji gde je do nedavno bilo velikih ratnih dejstava.

Predsednik Jamal je upoznao Veselinovića sa trenutnom situacijom u Siriji i aktivnostima sindikata GFTU, koji je između ostalog i član Svetske federacije sindikata (WFTU) i Međunarodne konfederacije arapskih sindikata (ICATU).

Nakon sastanka gostima je od strane „Sloge“ upriličen i radni ručak kome je prisustvovala celokupna parlamentarna delegacija iz Sirije.

Informativna služba