Sindikat: Vesić zloupotrebio radnike Čistoće

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: nomimagazin.rs, 24.02.2019.-

Beta, –

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ osudio je danas provokacije nad radnicima gradske čistoće u Trezijskom tunelu posle protesta „Jedan od pet miliona“, uz ocenu da je za incident „isključivo kriv“ zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Smatramo da je Vesić najodgovorniji, jer je zloupotrebio radnike JKP Čistoća kako bi se nad njima isprovocirao incident u Terazijskom tunelu i za šta bi se optužila opozicija i građani koji mesecima protestuju protiv aktuelne vlasti“, naveli su iz „Sloge“.

Sindikat je pozivao Vesića da se „ne igra sa radnicima komunalnih službi“ i da ih ne koristi kao svoj „živi štit i alat za lični obračun sa političkim neistomišljenicima“.

„Umesto što preko svojih partijskih direktora šalje radnike da odmah uklanjaju poruke koje su ostavili nezadovoljni građani, Vesić bi trebao da sačeka malo, da protest prođe, da se demonstranti raziđu, a onda i pročita poruke i razmisli o svemu što je u njima poručeno“, poručili su iz Sindikata

Po završetku protesta u Beogradu, zaposleni u Gradskoj čistoći su počeli da čiste ulice i da skidaju nalepnice iz Terazijskog tunela što je naišlo na negodovanje jednog broja onih koji su došli na protest.