Sindikat novinara Srbije osudio pretnje smrću novinarima N1

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: danas.rs, 06.02.2019.-

Autor: Danas.-


Sindikat novinara Srbije najoštrije je osudio pretnje smrću koje su upućene novinarima N1 i očekuje od nadležnih institucija da što pre istraže i javnost obaveste o ovom slučaju, navodi se u saopštenju.

Sindikat podseća da je redakcija TV N1 u Beogradu primila je 4. februara seriju verbalnih napada na društvenim mrežama u kojima su novinari te televizije označeni kao „izdajice“ i „anti Srbi“. Redakcija je primila i pismo sa ozbiljnim pretnjama da će nastradati novinari, njihove porodice, a zgrada televizije N1 biti dignuta u vazduh

„Da li vi imate vaše porodice, ubijate našu decu i unuke, a niste svesni ako dođe do rušenja, vaša zgrada će među prvima otići u vazduh, a može se desiti da ostanete bez svojih najmilijih. i zato vas mi veterani upozoravamo da se ne igrate sa ničijom sudbinom jer je vaša sudbina u našim rukama“, navodi se u pismu.

Pošiljalac je potpisan kao Beogradski veterani ratova 1999, ali je predsednik tog udruženja porekao bilo kakvu povezanost sa tom porukom i pozvao policiju da ispita ceo slučaj.Incident je prijavljen policiji.

Prema odredbama Кrivičnog zakonika, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, predviđena je zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

 

.