ULTIMATUM SAVIĆU Ako ne podnese ostavku do 6. novembra ŠTRAJK U NARODNOM POZORIŠTU

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Blic, 1.11.2018.-

.


Na Fejsbuk stranici „Nije umetnički ćutati“ koja okuplja članove ansambla Narodnog pozorišta Beograd, koji zahtevaju ostavku upravnika Dejana Savića, danas je objavljeno saopštenje Dramskog sindikat Narodnog pozorišta u Beogradu SINGLUS.

U saopštenju se ističe da je predsedniku Upravnog odbora Aleksandru Gatalici predat zahtev u kom je između ostalog određen rok za Savićevu ostavku 06.11.2018. godine najkasnije do 22 časa. Ukoliko se to ne desi SINGLUS će, kako se navodi, preduzeti sve zakonom propisane mere, uključujući i štrajk.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Važno saopštenje za medije članova sindikata SINGLUS, Narodnog pozorišta:

Dana 01.11.2018. godine, dramski sindikat SINGLUS odazvao se na poziv Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na sastanku predstavnici dramskog sindikata SINGLUS su predsedniku Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu Aleksandru Gatalici izneli svoj stav da su nesavestan rad, brojni propusti u poslovanju Upravnika, urušavanje ugleda Narodnog pozorišta, kao i Upravnikovi skandalozni i neistiniti istupi u medijima proizveli ogromno nezadovoljstvo među članovima sindikata i ostalim zaposlenima Narodnog pozorišta.

Istom prilikom predstavnici dramskog sindikata SINGLUS su predsedniku Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu Aleksandru Gatalici dostavili jedini mogući predlog za rešavanje sporne situacije, u vidu ostavke Upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu, Dejana Savića. Ujedno je traženo od Upravnog odbora da se dostave odgovori na sva pitanja postavljena dopisom SINGLUS-a od 30.10.2018. godine.

Određen je krajnji rok za davanje ostavke Dejana Savića, a to je 06.11.2018. godine najkasnije do 22 časa. Ukoliko do napred označenog datuma i časa gore pomenuti Upravnik ne bude podneo ostavku i ukoliko na postavljena pitanja ne budu dostavljeni odgovori SINGLUS će preduzeti sve zakonom propisane mere, uključujući i Štrajk.

Nadamo se da će Upravnik prepoznati ozbiljnost situacije, podneti ostavku, i na taj način omogućiti nesmetan rad Narodnog pozorišta u Beogradu u jubilarnoj 150-oj sezoni najznačajnije kulturne institucije u Republici Srbiji.

Nakon uručenog zahteva za OSTAVКU Upravnika Dejana Savića, članovi predsedništva sindikata SINGLUS, zajedno sa svojim pravnim zastupnicima su bili primorani da izađu i napuste prostoriju zbog necivilizovanog ponašanja i vikanja, dozivanja obezbeđenja od strane jedne prisutne osobe, članice Umetničkog saveta.

 

Dana 01.11.2018. godine, u Beogradu.