Sloga: Bez izmena zakona i kazni za poslodavce ništa od mera

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: N1, 18.03.2017.

Autor: Beta.-


Bez drastičnog povećanja minimalne cene rada, izmene Zakona o radu, pooštravanja kaznene politike za poslodavce koji diskriminišu porodilje i jačanja ukupnih demokratskih vrednosti u društvu, nema uspeha u najavljenim merama za jačanje nataliteta koje je prezentovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ocenili su Udruženi sindikati Srbije Sloga.

„Potpuno je neshvatljivo da ova vlast i dalje ne razume suštinu problema da smo država sa najmanje plaćenom radnom snagom, malim prosečnim zaradama i penzijama koje se bezobrazno šteluju statistikom koja ne odgovara realnosti u kojoj živimo“, navela je Sloga.

Taj sindikat dodao je da je novčana pomoć od dve do 10 godina „samo mahanje ciframa koje u ovom trenutku lepo zvuče za siromašne uši većine građana Srbije“.

„Jednostavno, ozbiljni i odgovorni ljudi ne žele da se ovakva pomoć države smatra kao nekakav budući dug, da njihova deca sutra moraju da budu jeftina radna snaga i topovsko meso autokratskih političara i nabeđenih generala bez dana vojnog roka“, navodi se u saopštenju.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0