Radnici vraćeni na posao – slavlje uz muziku / VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: B92, 18.03.2018.-

Autor: prokupljenadlanu.rs.-


Tri od četiri otpuštenih radnika Turističko sportske organizacije Prokuplje, koji su članovi Nezavisnog sindikata radnika TSO Prokuplje, je vraćeno na posao

Kako piše prokupljenadlanu.rs, to je učinjeno jer je Republička inspecija rada poništila rešenje Inspekcije rada Topličkog okruga.

Očekuje se da i četvrti otpušteni radnik u ponedeljak dobije poništaj rešenja o otkazu.

Naime, u ovom rešenju se navodi da otpušteni radnici moraju da se vrate na posao do okončanja sudskog postupka, koji se vodi sa poslodavcem, odnosno TSO.

“Lokalna samouprava o korumpirani političari ne mogu da utiču na državu koja sprovodi zakone“, kratko je obrt situacije prokomentarisao Vanja Stojanović koji je kao predsednik sindikata dobio otkaz, a potom potpisao rešenje da se vraća na posao.

Radnici su otpušteni nakon izveštaja Inspektora za rad Topličkog okruga, koji je naveo da su bili u nezakonitom štrajku. To se odnosi na polovinu oktobra, kada su kao predstavnici sindikata tražili od poslodavca da otpusti 12 umesto 13 zaposlenih, jer je predlog prokupačke Skupštine bio da bez posla ostane 12 radnika.

Poslodavac ih je prijavio Inspekciji, a nakon rešenja, dobili su otkaze. Oni su zatim tužili TSO i sudski spor je u toku.

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0