Vojni sindikat Srbije podneo tužbu protiv Ministarstva za rad

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Novi magazin, 07.03.2018.

Autor: Beta.-


Vojni sindikat Srbije (VSS) podneo je tužbu protiv Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja zbog nepostupanja po zahtevu za priznavanje njegove reprezentativnosti u delatnosti odbrane na teritoriji Srbije, saopštio je danas taj sindikat.

VSS je naveo da su zahtev podneli u oktobru 2016. godine, da je Ministarstvo bilo dužno da postupi po zahtevu u roku od 30 dana, ali da ni ministar, ni Ministarstvo to do danas nisu učinili.

„Posle više urgencija, pisanja bivšem ministru Aleksandru Vulinu i sadašnjem ministru Zoranu Đorđeviću, kao i kontrole rada ovog državnog organa od strane Upravnog inspektora koji je konstatovao da je kršenja zakona bilo, po ovom zahtevu i zakonu se i dalje ne postupa pa smo odlučili da pravdu potražimo na sudu“, naveo je VSS.

Taj sindikat je naveo da ispunjava sve uslove za priznavanje reprezentativnosti i da je očigledno da nekome ne odgovara „snaga koju poseduje u vojsci jedini reprezentativni VSS i činjenica da im svakodnevno pristupaju novi članovi“.

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0