Protestni marš povodom Osmog marta

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: masina.rs, 07.08.2018.-

.


Povodom Osmog marta – međunarodnog dana žena, sutra će u Beogradu biti organizovan protestni marš.

Protest pod parolom „Smrt fašizmu – sloboda ženama!“ biće organizovan 8. marta u 17 časova na beogradskom Trgu Republike.

Protest se organizuje protiv opresivnih politika patrijarhata i kapitalizma koji ugrožavaju žene.

Davno izvojevana prava i slobode koja su nam u nasleđe ostavili Antifašistički front žena i socijalistička modernizacija, a koja su radila na stvaranju uslova za dostojanstven život žena, pod konstantnim su udarima retrogradnih tendencija desničarskih politika. Ženski pokret od svog osnivanja nastavlja da se suprotstavlja svim praksama koje žene zadržavaju u potlačenom položaju. – navodi se u najavi.

Ovaj protestni skup će biti deo međunarodne inicijative žena koje se istog dana okupljaju pod parolom „Štrajk žena“ kako bi se suprotstavile decenijama ekonomske nejednakosti, kriminalizacije i policijskog tlačenja, rasnog i seksualnog nasilja, i beskrajnog globalnog rata i terorizma.

Protest organizuju: Mreža Žene protiv nasilja, Rekonstrukcija Ženski fond, Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava, Astra, Romska ženska mreža, Mreža Žena u crnom Srbije, Mreža žena Rasinskog okruga, Levi samit Srbije i Plenum žena za štrajk.

 

 

.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0