Vojni sindikat: Krivične prijave za dva generala

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Danas, 05.08.2018.

Autor: FoNet.-


Vojni sindikat Srbije, podneo je danas preko svojih pravnih zastupnika, krivične prijave protiv dvojice generala, načelnika Generalštaba i komandanta Komande za obuku, zbog sumnje su nad više lica, pripadnika Vojske Srbije izvršili krivično delo „zlostavljanje potčinjenog i mlađeg“.

Sindikat tog generala, čije ime nije navedeno, sumnjiči da je na način suprotan zakonu i pravilima vojne službe, godinu dana konstantno fizički zlostavljao oko 2.000 potčinjenih naredbom da nose zaštitne maske neprekidno i do 90 minuta, u kancelarijama ili na otvorenom prostoru.

„Svaku anomaliju u radu koju primetimo procesuiraćemo u skladu sa zakonom i javno obelodaniti u cilju zaštite svojih članova i svih zaposlenih u Ministarstvu odbrane, kao što je to nedavno bilo u slučaju ‘kapetan’“, ističe Vojni sindikat.

U saopštenju sindikata se podseća da je i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta dosad izjavio da su pred zakonom svi jednaki i da nema zaštićenih, pa će se videti da li tako biti i u ovom slučaju.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0