Saradnja sindikata policije Srbije, Republike Srpske i Rusije

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: RTS, 03.08.2018.-

Autor: Tanjug.-


U prostorijama Policijskog sindikata Srbije u Beogradu potpisan je sporazum o saradnji između Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske i Asocijacije sindikata policijskih i bezbednosnih službi Ruske Federacije.

Tom prilikom, predsedniku Policijskog sindikata Srbije (PS) Veljku Mijailoviću, koji je od danas postao i član Međunarodnog komiteta za borbu protiv korupcije, borbe protiv trgovine narkoticima i sajber kriminala, uručena je medalja od strane predsednika ruskih sindikalista, Alekseja Lobarjeva.

Učesnici konferencije istakli su da je cilj potpisivanja sporazuma među državama, jačanje saradnje i borba protiv organizovanog kriminala.

Predsednica Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Jondić podsetila je da je isti sporazum potpisan prošle godine između PS Srbije i ruskog sindikata.

„Danas je potpisivanjem povelje Sindikat radnika Republike Srpske ušao u jednu izuzetnu sindikalnu porodicu“, rekla je Jondić.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da orden koji mu je dodelio ruski kolega, pripada svim članovima Sindikata, te istakao da će kao član Međunarodnog komiteta raditi međunarodnoj saradnji i borbi protiv kriminala, korupcije i trgovine drogom.

„Policija Srbije daje maksimkalan doprinos kad su sva ta tri područja u pitanju. Vrlo je važna međunarodna saradnja, a mi to imamo sa bratskim sindikatima iz Ruske Federacije i Republike Srpske“, rekao je Mijailović.

Predsednika Asocijacije sindikata policijskih i bezbednosnih službi Ruske Federacije Aleksej Laborjev istakao je da je sjedinjavanje sindikata važno za sve države.

Objašnjava da je ruski sindikat mnogo naučio od kolega iz Srbije i primenio različite metode koje se koriste u Srbiji, posebno, ističe, način kako funkcionišu srpski zatvori.

Gostu iz Rusije, PSS je uručio specijalnu plaketu Sindikata za saradnju u oblasti borbe protiv kriminala, kao i Sindikatu iz Srpske.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i bivši pripadnik ruske vojske i Ginisov rekorder Sergej Burlakov kojem je PSS uručio počasnu plaketu za saradnju.

„Velika mi je čast što sam danas ovde među vama. Saznao sam danas da sam dobio nagradu. To nije moja zasluga, to je zasluga svih onih koji su uložili znanje i snagu u mene“, rekao je Burlakov.

Inače, Burlakov je pobednik u mnogim svetskim takmičenjima u plivanju, gimnastici, biciklizmu i streljaštvu, a kao osoba sa invaliditetom pobedio je na maratonu u trci na 22 kilometra u konkurenciji osoba bez invaliditeta.

.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0