Sloga: Vladina kampanja „farsa osuđena na neuspeh“

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: B92, 20.02.2017.

Autor: Beta.-


Beograd — Udruženi sindikati Srbije Sloga ocenili su danas da je kampanja „Reci ne radu na crno“ koju je pokrenula Vlada Srbije „farsa osuđena na neuspeh“.

Kako su naveli, ta kampanja predstavlja „jedan od spinova vlasti“ da se javnosti i svetu predstavi da se u Srbiji bore protiv sive ekonomije i brine o radničkim pravima.

„Ističemo da građani Srbije nisu glupi da ne znaju šta je siva ekonomija i rad na crno. Jedno je edukovati građane o šteti koju nanosi siva ekonomija, a drugo je institucionalno ih štititi od bahatih i pohlepnih poslodavaca koji im uskraćuju prava po osnovu njihovog rada“, navodi se u saopštenju.

Sloga je navela da trećina radnika u Srbiji radi na crno i da celu državu pokriva svega 260 inspektora rada i ukazala da je potrebno povećati broj inspektora i uvesti strože kazne prema onima koji upošljavaju radnike na crno i koji zabranjuju sindikalno udruživanje zaposlenih.

„Vlast se do sada ponašala krajnje neodgovorno po pitanju rada na crno, koketirala sa mnogim poslodavcima na štetu svojih građana, posebno stranim, i više puta do sada pokazala da nije sposobna da štiti radnika ni za osnovna prava iz Zakona o radu“, navodi se u saopštenju.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0