Vojni sindikat: Diković i Vulin zloupotrebljavaju vojsku

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Danas, 16.02.2017.-

.


Vojni sindikat je optužio minsitra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba LJubišu Dikovića da zloupotrebljavaju vojsku.

Vojni sindikat Srbije je pozvao da se njihova odgovornost za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebi Vojske Srbije u političke svrhe, preispita.

“Izjava ministra Vulina u kojoj kapetana VM naziva nasilnikom i izjava generala Dikovića u kojoj preti pozivanjem na disciplinsku odgovornost kapetana VM je bahatost, političko nasilje i najgrublja zloupotreba službenog položaja”, navodi se u saopštenju Vojnog sindikata.

Kako se ističe u saopštenju zabrinjavajuće je ponašanje generala Dikovića koji poslednjih dana sa ministrom Vulinom otvoreno “učestvuje u političkoj predizbornoj kampanji i Vojsku Srbije koristi u političke svrhe otvoreno se stavljajući na stranu i u službu vladajućih politickih stranaka.”

Današnja Dikovićeva izjava da će protiv oficira VM pokrenuti disciplinski postupak zbog toga što nije dozvolio da ga uznemiravaju aktivisti SNS je “bahatost i najgrublja zloupotreba položaja načelnika Generalštaba”.

“On nesporno zna da ne postoji ni jedan pravni osnov da se protiv pripadnika Vojske Srbije pokrene i vodi disciplinski postupak zbog nečeg što se desilo van službe, ali je sebi ipak dao za pravo da prekrši zakon i oficira Vojske Srbije provlači kroz blato kako bi nastavio da se dodvorava političarima na vlasti. Od Vojne policije Diković je dobio detaljne izveštaje i zna da se tog dana u Rtanjskoj ulici na Zvezdari nije desilo nasilje, a još manje da je nasilje izvršio oficir Vojske Srbije”, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje nastvlja: U svemu ovome Vulin i Diković ni jednog trenutka ne postavljaju pitanje odakle aktivistima vladajuće stranke spiskovi sa ličnim podacima građana, zašto su aktivisti odbili da policija pozove hitnu pomoć i  pregleda ih, ko je uticao na javnog tužioca da promeni svoju odluku i  pokrene postupak protiv kapetana VM iako se u početku izjasnio da u  njegovom postupanju nema elemenata krivičnog dela i na kraju, da li je  lažno prijavljivanje koje su učinili aktivisti SNS krivično delo.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0