Sindikat: Oružarima uplaćen bonus, pa povučen sa računa

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: N1, 09.02.2018.-

Autor: Beta.-


Rukovodstvo fabrike „Zastava oružje“ i Nadzorni odbor povukli su sa bankarskih računa radnika uplaćeni novac za bonus u visini od 10.000 dinara.

Samostalni sindikat te fabrike je osudio potez rukovodstva i Nadzornog odbora.

Predsednik Samostalnog sindikata Dragan Ilić rekao je agenciji Beta da je danas novac bio uplaćen radnicima, ali je kasnije i povučen sa bankarskih računa, jer taj sindikat nije pristao da potpiše sporazum da više neće organizovati štrajkove, što je ponudio Nadzorni odbor.

Sindikat je u saopštenju naveo da je takva odluka izazvala ogromno nezadovoljstvo zaposlenih, a da radnici to ocenjuju kao akt provokacije i produbljivanja već postojećih sukoba izmedju rukovodstva, Uprave i zaposlenih.

Najavljeno je da će zbog „velike ogorčenosti“ radnika u ponedeljak u 8 časova biti održan zbor ispred zgade sindikata na kome će zaposleni biti upoznati sa dogadjanjima u fabrici „do sada nezabeleženom provokacijom rukovodstva“.

Kragujevački oružari se održali tri jednočasovna štrajka upozorenja tražeći isplatu bonusa od po 25.000 dinara uz još nekoliko zahteva, medju kojima je izuzimanje fabrike iz privatizacije koja se najavljuje.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0