„Penzioneri su pred pucanjem“: Najava protesta „Stavimo tačku na pljačku“

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: vesti-online.com, 29.01.2017.

.


Protest pod sloganom „Stavimo tačku na pljačku“ će 22. februara u Beogradu organizovati Udruženje sindikata penzionera, na dan kada su 2016. godine predali drugu inicijativu Ustavnom sudu, koji se još uvek o njoj nije ogla

Penzioneri su poručili da će to biti poslednji put da upozoravaju Ustavni sud, Vladu i državne institucije na, kako su rekli, „pravno-ekonomski razvrat“ koji se događa poslednje četiri godine, zbog „protivustavnog smanjenja penzija“.

Predsednik USPS-a Mihajlo Radović izjavio je da kako Srbiji raste rejting na Duing biznis listi, tako su novčanici penzionera sve prazniji.

Podsetio je da u poslednje četiri godine realne penzije opale za 20 posto.

„Mi nećemo odustati kada su penzije i odbrana PIO fonda u pitanju. Ustavni sud od 22. februara 2016. ćuti na našu drugu inicijativu, jer znaju da ako nas odbiju – daju nam zeleno svetlo za Strazbur i zato licemerno ćute. Prvu inicijativu su odbili. A i sam Fiskalni savet se oglasio i upozorio da ne postoje više razlozi za umanjenje penzija, odnosno razlozi za primenu zakona. Naše akcije će trajati sve dok ne oborimo Zakon i vratimo stanje na ono kako je bilo 2014. godine i vratimo penzionerima njihovu imovinu“, kaže Mihajlo Radović.

Iz UPSP-a poručuju da protest dolazi u atmosferi kada su penzioneri pred „pucanjem“.

Protestu će se pridružiti i predstavnici sindikata vojnih penzionera.

Predstavnici Udruženja sindikata penzionera Srbije podsetili su i da se Evropska federacija penzionera obraćala državnim funkcionerima u Srbiji zbog „ugnjetavanja i bezobraznog pristupa prema penzionerima“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0